Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 09:02 - Домашни еклери
Автор: ivaninapanova Категория: Рецепти   
Прочетен: 185 Коментари: 0 Гласове:
0



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • За еклерите:
  • image1 ч.ч. вода
  • image1/2 ч.ч. олио
  • image1 ч.ч. брашно
  • image3-4 бр. яйца - зависи от големината им
  • За ваниловия крем:
  • image500 мл прясно мляко
  • image5 с.л. брашно
  • image1/2 ч.ч. вода
  • image7-8 с.л. захар
  • image50 г масло
  • image3 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво. С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия за печене тава, като се оставя известно разстояние между еклерчетата. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те се оформят. Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 С фурна, около 30 минути. 
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Няма опасност да се разтече тъй като от крема еклерчетата се слепват.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaninapanova
Категория: Рецепти
Прочетен: 15874
Постинги: 26
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930