Постинг
12.01.2017 09:02 -
Домашни еклери
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Няма опасност да се разтече тъй като от крема еклерчетата се слепват.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
- За еклерите:
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. брашно
- 3-4 бр. яйца - зависи от големината им
- За ваниловия крем:
- 500 мл прясно мляко
- 5 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. вода
- 7-8 с.л. захар
- 50 г масло
- 3 ванилии
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Няма опасност да се разтече тъй като от крема еклерчетата се слепват.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив