Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 09:05 - Ябълков пай
Автор: ivaninapanova Категория: Рецепти   
Прочетен: 287 Коментари: 0 Гласове:
0



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • image250 г брашно
  • image200 г масло или маргарин
  • image2 бр. яйца
  • image2 с.л. захар
  • За пълнежа:
  • image1.5 кг ябълки
  • image2-3 с.л. захар
  • image1 ч.л. канела
  • image100 г счукани орехи
  • imageпудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ От продуктите се измесва тесто. Половината се разстила върху дъното и стените на тортена форма с подвижно дъно. 
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaninapanova
Категория: Рецепти
Прочетен: 15897
Постинги: 26
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930