Постинг
12.01.2017 09:05 -
Ябълков пай
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.
- 250 г брашно
- 200 г масло или маргарин
- 2 бр. яйца
- 2 с.л. захар
- За пълнежа:
- 1.5 кг ябълки
- 2-3 с.л. захар
- 1 ч.л. канела
- 100 г счукани орехи
- пудра захар за поръсване
Пълнежът се приготвя, като обелените и почистени ябълки се настъргват и се задушават до омекване със захарта. Като поизстине се добавят канелата и орехите. Изсипва се върху тестото в тортената форма. Втората половина от тестото се разточва на суджук с дебелина около 1 см. Режат се парчета, които се редят върху пълнежа на разстояние около 2 см. Върху тези парчета перпендикулярно се редят други. Оформя се решетка. Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се поръсва с пудра захар.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив