Постинг
12.01.2017 08:59 -
Пиле с ориз на фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тиган в повечко мазнина (ориза обича повече мазнина) се запържва другата нарязана глава лук с настъргания/нарязан морков. Прибавя се измитият ориз и се запържва докато стане прозрачен. Към края се добавя и куркумата.
В тава се слагат оризът, отгоре свареното пилешко месо, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и млян черен пипер. Поръсва се с джоджен и се слага да се пече в умерена фурна.
След като ястието е готово (течността не трябва да е напълно поета от ориза) се вади от фурната, поръсва се със сока на половин лимон и се покрива с фолио за около 15-20 минути През това време ориза си *дръпва* остатъчната течност и мазнина.
* Този пиниз с лимона научих преди време от една възрастна жена, собственик на ресторант. Лимона спомага зрънцата да не слепват едно за друго.
- 1 бр. пиле на порции
- 2 глави лук
- 1 бр. морков
- 2 ч.ч. ориз
- 6 ч.ч. прецеден бульон (от пилето)
- куркума, сол, джоджен
- черен пипер - смлян и на зърна
- сока на 1/2 лимон
В тиган в повечко мазнина (ориза обича повече мазнина) се запържва другата нарязана глава лук с настъргания/нарязан морков. Прибавя се измитият ориз и се запържва докато стане прозрачен. Към края се добавя и куркумата.
В тава се слагат оризът, отгоре свареното пилешко месо, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и млян черен пипер. Поръсва се с джоджен и се слага да се пече в умерена фурна.
След като ястието е готово (течността не трябва да е напълно поета от ориза) се вади от фурната, поръсва се със сока на половин лимон и се покрива с фолио за около 15-20 минути През това време ориза си *дръпва* остатъчната течност и мазнина.
* Този пиниз с лимона научих преди време от една възрастна жена, собственик на ресторант. Лимона спомага зрънцата да не слепват едно за друго.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 0
Архив