Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 08:59 - Пиле с ориз на фурна
Автор: ivaninapanova Категория: Рецепти   
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове:
0



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • image1 бр. пиле на порции
  • image2 глави лук
  • image1 бр. морков
  • image2 ч.ч. ориз
  • image6 ч.ч. прецеден бульон (от пилето)
  • imageкуркума, сол, джоджен
  • imageчерен пипер - смлян и на зърна
  • imageсока на 1/2 лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Пилешкото месо се измива добре и се слага в подсолена вода. След като заври се отпенва и се добавят една глава нарязан лук и няколко зърна черен пипер. Варим до почти пълна готовност но месото. 
В тиган в повечко мазнина (ориза обича повече мазнина) се запържва другата нарязана глава лук с настъргания/нарязан морков. Прибавя се измитият ориз и се запържва докато стане прозрачен. Към края се добавя и куркумата. 
В тава се слагат оризът, отгоре свареното пилешко месо, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и млян черен пипер. Поръсва се с джоджен и се слага да се пече в умерена фурна. 
След като ястието е готово (течността не трябва да е напълно поета от ориза) се вади от фурната, поръсва се със сока на половин лимон и се покрива с фолио за около 15-20 минути През това време ориза си *дръпва* остатъчната течност и мазнина. 

* Този пиниз с лимона научих преди време от една възрастна жена, собственик на ресторант. Лимона спомага зрънцата да не слепват едно за друго.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaninapanova
Категория: Рецепти
Прочетен: 15887
Постинги: 26
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930