Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2017 08:57 - Винен кебап
Автор: ivaninapanova Категория: Рецепти   
Прочетен: 170 Коментари: 0 Гласове:
0



 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • image1 кг свинско, телешко или говеждо месо от бута, шола или плешката
  • image1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
  • image4-5 глави (250 г) кромид лук
  • image1 бр. (50 г) моркови
  • image1/2 глава (30 г) целина
  • image1 с.л. (20 г) доматено пюре
  • image1 с.л. (10 г) брашно
  • image1 ч.л. (5 г) червен пипер
  • image1 ч.ч. (200 мл) вино
  • image1-2 бр. дафинов лист
  • image5-6 зърна черен пипер
  • imageсол
  • imageмагданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivaninapanova
Категория: Рецепти
Прочетен: 15894
Постинги: 26
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930